Amuses

Dakos


Korte omschrijving gerecht:
Een amuse die ik in Zakynthos geserveerd kreeg en je smaak papillen zeker doen werken

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Stokbrood/Grieks brood
3 of 4 tomaten zon gerijpte of roma tros tomaten
wat zwarte en groene olijven
2 teentjes knoflook
Oregano (naar smaak)
olijfolie
feta

Hulpmiddelen:
Hapjes pan, snijplank, keukenmachine

Voorbereiding:
Snijd de broodjes doormidden en grill ze in de oven of pan krokant. Snijd een kruisje in aan de onderzijde van de tomaten. Doe de tomaten in een kom en giet er kokend heet water over en dompel ze 30 sec onder water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.

Bereidingswijze:

Verwijder het velletje en begin bij het kruisje. Verwijder ook het waterige gedeelte met de pitjes en prak de rest van het vruchtvlees grof met een vork. Doe de tomatenpuree in een kom en pers het teentje knoflook er bij. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het tomatenmengsel over het geroosterd brood. Kruimel er wat feta over leg een olijf in het midden. Bestrooi met een beetje oregano.

Wil je dit gerecht van te voren klaar maken dan bewaar je de tomatenpuree in de koelkast en besmeer je de broodjes vlak voor het serveren hier mee, anders wordt het brood zacht.

Kali Orexi

Serveertips:
Lekkere amuse met een glaasje Ouzo/ tsipouro of Imiglykos wijn.

Advertenties

Categorieën:Amuses

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.