Mezedes

Tzatziki


 

Korte omschrijving gerecht:
Het traditionele gerecht

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
1 Komkommer
– 200 tot 250ml volle romige Yoghurt
– Half bosje verse Dille
– 2 teentjes Knoflook
– 4 eetlepels Olijfolie
1  eetlepl rode wijnazijn

Hulpmiddelen:
Kaasdoek (indien voorhanden) of neem een panty
beslagkom

Voorbereiding:
Schep de yoghurt in een (kaas)doek en wring deze boven een bak uit.

Bereidingswijze:
Schil de komkommer en rasp deze op een fijne rasp. Knijp de komkommer rasp uit zo dat het meeste vocht eruit is

Pak de  yoghurt  en schep deze in een kom. Rasp vervolgens de knoflook boven de yoghurt. Snij de dille fijn en voeg dit aan de yoghurt toe. Pak de komkommer snippers en roer dit door de saus heen. Ten slotte voeg je de olijfolie en rode wijnazijn toe om de saus af te maken.

Serveertips:
Lekker als dip bij brood en garnalen of als saus bij gyros of keftedakia’s

Advertenties

Categorieën:Mezedes

1 antwoord »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.