INGREDIËNTEN:
- 4 kippenpoten doormidden gesneden met vel
- 11/2 thl gedroogde tijm
- 2 thl zoutvlokken
- 100 ml olijfolie
- 12 kleine aardappels ongeschild
- 30 g boter, gesmolten
- 5 rode uien, geschild in 8 partjes
- 2 bollen knoflook tenen gescheiden, ongepeld
- 3 rode paprika’s in brede repen
- 10 takjes verse tijm
- 1/2 bosje bladpeterselie grof gehakt
- 2 el rode wijnazijn
HULPMIDDELEN
oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de kip, 1/2 thl gedroogde tijm, 1 thl zout, veel zwarte peperen 50 ml in een kom of plastic zak. Wrijf de kip in met deze ingrediënten en laat intrekken terwijl je de aardappels kookt. Kook de aardappels tot de schil begint te barsten, giet ze af en laat ze afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Breek de aardappels met de handen doormidden zodat ze een ruwe rand hebben.Schep er de gesmolten boter, 50 ml olie en thl zoutvlokken doorheen.
Leg ze in een grote ovenschaal stop de ui, knoflook en paprika tussen de aardappels strooi er nog een thl gedroogd tijm overheen en schep de groenten om. Leg de kip erop en strooi de takjes tijm erop. Zet de schaal 1 uur in de oven, bedruip de kip halverwege de braadtijd. Controleer na 1 uur of de kip gaar is .
Meng in een kom de peterselie en de rodewijnzijn en sprenkel dit over de hete kip
Serveertips:
Lekker met een salade
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kip, Ovenschotel