Grieks

Lamsvlees en orzo (Arnaki yiouvetsi me maneštra)


lamsvlees-en-orzo-arnaki-yiouvetsi-me-manec5a1tra

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe tomaten:
  • 1½ kg lamsschouder, gesneden in porties
  • 6 knoflook tenen, fijngehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0.5 el gedroogde mint
  • ½ kop olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 gr orzo
  • 2 fijngehakt uien
  • ½ kop boter
  • een beetje zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en rasp ze op een doos rasp. Masseer het vlees met zout en peper. Doe het in een aarden ovenschaal met een deksel en voeg de knoflook, olijfolie, tomaten, laurier, de kruiden en tomatenpuree, opgelost in een beetje warm water toe.
  2. Dek de schaal af en zet hem op 180 gr voor 1½ uur in de oven. Fruit de uien in de boter 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de orzo en een liter warm water toe. voeg de orzo en de uien met water en al aan het vleesmengsel toe.Laat het, met de deksel erop, nog een 0,5 tot 1 uur doorkoken tot de orzo gaar is. Voeg indien nodig warm water toe en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Tips

Deze traditionele yiouvetsi  is de zondag lunch van de Griekse families . Generaties zijn opgegroeid met dit gerecht, en het blijft een favoriet. U kunt ook proberen het met kalfsvlees of kip in plaats van lam.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.