Korte omschrijving gerecht:
Griekse boeren salade is de meest bekende van alle salades. Hij wordt traditioneel geserveerd bij bijna alle gerechten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 tomaten
- 2 kleine of 1 grote komkommers
- 1 rode ui
- 150g zwarte olijven (kalamata)
- 1 eetlepel natuurazijn
- 3 eetlepels olijfolie extra verge
- 1 plak feta kaas
- Griekse salade kruiden (gedroogd), peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen:
Snijplank, koksmes, dunschiller en slakom
Voorbereiding:
Schil de komkommers en haal de zaadlijsten uit de tomaten. Pel de ui en haal de pitten uit de olijven.
Bereidingswijze:
Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Was de komkommers en snij ze in niet te dunne plakjes. Snij de ui in twee en daarna in plakjes.
Doe de gesneden groenten samen met de olijven in en een kom. – Meng de azijn met de olijfolie en giet dit over de groenten. – Leg een plak feta kaas op de salade en bestrooi het geheel met wat oregano.
Serveertips:
Gewoon lekker als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht.
Categorieën:Grieks, Salades, Vegetarisch