Ingrediënten
300 g Lamsgehakt
1 boterham (wit)
4 eetlepels melk
1 eetlepel Gyroskruiden
200 g feta en een hand vol olijven zonder pit
1 grote ui
6 vleestomaten
slaolie
2 liter bouillon (groenten, tablet)
Snijd de korsten van de boterham en leg de boterham in de melk
Meng het zacht geworden brood met het gehakt en 2 eetl. gyroskruiden
Maak van het gehakt balletjes en druk ze plat. Leg in het midden van elk 1 blokje feta en vouw het gehakt er helemaal omheen en rol er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast
Pel en snipper de ui
Snijd de tomaten in vieren
Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en bak de fijngehakte ui op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig
Voeg de rest van de gyroskruiden, de tomaten en de bouillon aan de ui toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen
Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan
Voeg de gehaktballetjes en de, in plakjes gesneden, olijven toe breng de soep tegen de kook aan en laat de balletjes in 10 minuten gaar worden. Kruimel er de laatste 10 minuten nog wat feta in.
Serveertip
Gewoon lekker met brood (Turks, Ciabatta, etc)