Ingrediënten 4 PERSONEN
4 kippendijen
500 gr hamlap of schouderkarbonade
1 grote paprika
3 vleestomaten
1 kleine courgette
1 flinke rode ui
5 teentjes knoflook
6 flinke aardappels, vastkokend
1 el oregano
1 tl tijm
vers gemalen zwarte peper en zeezout
10 el olijfolie
Bakblik of braadslede
Neem een bakblik of braadslede en laat het olie-kruidenmengsel daarin lopen. Verdeel het vlees erover. Vermeng de groenten, de rode ui en knoflook hierover. Doe er eventueel nog wat extra oregano en wat olie overheen. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en alles in ongeveer 80-90 minuten garen tot alles gaar is.
In Griekenland eet men er een Griekse salade en brood om de saus mee op te deppen. Drink er koele Retsina bij.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kip, Ovenschotel, Proteïnen, Varkensvlees