Ingrediënten:
- 250 gr Lamsvlees,
- 250gr Rundergehakt,
- 1 ei, paneermeel,
- 1 ui,
- 1 bosje peterselie,
- 1 teen knoflook,
- peper en zout,
- eetlepel verse of gedroogde munt.
Hulpmiddelen:
Wokpan, snijplank, beslagkom en keukenpapier
Voorbereiding:
Snipper de ui ragfijn, klop de ei lekker los, hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit
Bereidingswijze:
Meng de gehakt met de ui, knoflook, peper en zout, peterselie en de munt. Voeg de opgeklopte ei toe en gebruik zoveel paneermeel dat het mengsel niet te klef wordt. Hoe luchtiger je het kneed hoe lekkerder ze worden.
Maak balletjes gehakt ter grote van een golfbal en vlak deze een beetje af. Doe de ballen daarna door de bloem en frituur ze goudbruin. Leg ze daarna even op een vel keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.
Serveertips:
Lekker met tzatziki of een tsipouro of samen met citroen aardappelen als snelle hap
Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Varkensvlees