Grieks

Kolokithokeftedes


Ingrediënten: 15 personen

  • 1 aardappel
  • 3 courgettes, versnipperd
  • 1 ei, geklopt
  • 1/2 zoete ui, fijngesnipperd
  • 10 verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 225 gram feta kaas, verkruimeld
  • 25 gram paneermeel
  • 40 gram bloem
  • 120 ml olijfolie, of zoveel als nodig
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • beslagkom
  • schaal
  • serveerschaal

Voorbereiding:

  • Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en doe de aardappel in het water. Kook tot de aardappel zacht is, ongeveer 20 minuten, haal uit de pan en laat afkoelen. Als de aardappel eenmaal goed is afgekoeld snijd je hem in blokjes.
  • Versnipper de courgettes, ui en hak de munt fijn.
  • Verkruimel de feta

Bereiding:

  • Meng in een kom de gekookte aardappel, courgette, ei, ui, muntblaadjes, feta en paneermeel om een mengsel te maken dat bijelkaar blijft als je er licht op drukt.
  • Doe de bloem in een aparte ondiepe schaal. Vorm het courgettemengsel tot kleine pannenkoekjes en haal beide zijden door de bloem.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettepannenkoekjes tot ze goudbruin zijn, 3 tot 5 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier; serveer warm.

Serveer tip:

Als mezé, met een lekkere kloder tzatziki, bij een goed glas wijn of een heerlijke tsipouro

Categorieën:Grieks, Mezedes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.