4 personen
Voor de groenten:
400 gr verse sperziebonen
1 gele paprika
2 kleine rode puntpaprika
2 teentjes knoflook
1 rode ui of 2 sjalotjes
200 gr verse champignons
100 gr verse cantharellen (weglaten mag ook)
Handje cherry tomaatjes
½ el Provencaalse kruiden
Lente ui ter garnering
Flinke scheut olijfolie
Blikje tomatenpuree
Scheut stevige droge Franse rode wijn
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voor mediteraanse kippendijen:
4 stukken malse kippendij
1 el olijfolie
¼ el citroensap
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el Provencaalse kruiden
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
HULPMIDDELEN:
Grillpan, pan, hapjespan, schaaltjes,
Bereidingswijze:
Dop de boontjes en blancheer in zout water. Maak paprika’s schoon en snijd in reepjes. Snijd champignons grof in plakjes, was cantharellen goed tot zand eruit is. Pers knoflook, snipper ui of sjalot en snijd cherry tomaatjes in partjes. Laat boontjes uitlekken. Doe olie in een pan en fruit ui, knoflook, paprika reepjes, cherrytomaat, champignons en cantharellen. Voeg dan uitgelekte boontjes toe en roerbak kort mee. Voeg tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn toe en laat kort inkoken. Breng dan op de juiste smaak met de Provencaalse kruiden, peper en zout en garneer met wat lente ui. Marineer kippendij met de kruiden en specerijen in olijfolie en citroensap. Laat marinade intrekken en grill dan gaar in de grillpan of op de barbecue. Smullen geblazen!
Serveertips:
Evt. kun je er geroosterde aardappels bij serveren
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kip, Proteïnen