INGREDIENTEN
- 500 gr kleine aubergines,
- 2 grote tenen knoflook,
- 50 gr walnoten in stukjes,
- 50 gr schapenkaas,
- sap van 1/2 citroen,
- 1 el witte wijnazijn, zout,
- 2 el olijfolie,
- 1 verse eierdooier (niet noodzakelijk),
- versgemalen zwarte peper,
- 2 zachte pepers voor de garnering
Een griekse “pesto”. Nog lekkerder (en nog gemakkelijk ook) als je hem een dag tevoren maakt.
Voorbereiding
De oven op 175 graden voorverwarmen. De aubergines met een vork doorprikken en ongeveer 1 uur in de oven bakken tot ze mals zijn. Vervolgens schillen.
Bereidingswijze
De knoflook persen, de walnoten in stukjes hakken en de schapenkaas verbrokkelen of raspen. Het auberginevlees pureren en mengen met citroensap, azijn, zout en olie. De knoflook, walnoten en schapenkaas toevoegen. Eventueel de eidooier toevoegen en op smaak maken met peper. Minstens 1/2 uur op laten stijven en garneren met de pepers.
Serveertips
Met Grieks of Turks brood