Grieks

Melitzanosalata


auberginepuree

INGREDIENTEN

  • 500 gr kleine aubergines,
  • 2 grote tenen knoflook,
  • 50 gr walnoten in stukjes,
  • 50 gr schapenkaas,
  • sap van 1/2 citroen,
  • 1 el witte wijnazijn, zout,
  • 2 el olijfolie,
  • 1 verse eierdooier (niet noodzakelijk),
  • versgemalen zwarte peper,
  • 2 zachte pepers voor de garnering
Een griekse “pesto”. Nog lekkerder (en nog gemakkelijk ook) als je hem een dag tevoren maakt.

Voorbereiding

De oven op 175 graden voorverwarmen. De aubergines met een vork doorprikken en ongeveer 1 uur in de oven bakken tot ze mals zijn. Vervolgens schillen.

Bereidingswijze

De knoflook persen, de walnoten in stukjes hakken en de schapenkaas verbrokkelen of raspen. Het auberginevlees pureren en mengen met citroensap, azijn, zout en olie. De knoflook, walnoten en schapenkaas toevoegen. Eventueel de eidooier toevoegen en op smaak maken met peper. Minstens 1/2 uur op laten stijven en garneren met de pepers.

Serveertips

Met Grieks of Turks brood

Categorieën:Grieks, Mezedes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.