Grieks

Skordalia


skordalia-2

Skordalia is een traditioneel aardappelpuree uit de Griekse keuken. Skordalia wordt vaak als basis gebruikt voor de opmaak van gerechten, de gerechten worden er bovenop gelegd. In Griekenland bestaan er een aantal lokale varianten van Skordalia. Zo wordt citroenolie soms vervangen door azijn en worden amandelen ook wel vervangen door walnoten.

Ingrediënten

  • Anderhalve kilogram kruimige aardappelen
  • 8 teentjes knoflook of meer
  • 100 milliliter olijfolie, extra verge
  • 2 citroenen
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze tot ze helemaal gaar zijn.
  • Fruit de knoflook in een beetje olijfolie, of rooster een hele bol in de oven of bbq. De bol roken geeft het gerecht een heel aparte smaak
  • Pers de citroenen uit

Bereiden

  • Pureer de aardappelen en de knoflook
  • Voeg het amandelmeel, het zout, het citroensap en de peper toe.
  • Gebruik een mixer op de laagste stand en mix het mengsel terwijl je de olijfolie al druppelend toevoegt.
  • Mix gedurende 10 minuten op een lage stand, zodat een mooi egaal mengsel ontstaat.

Serveren

Skordalia wordt vaak als ondergrond voor andere gerechten geserveerd maar misstaat echt niet als een meze met vers brood.

Advertenties

Categorieën:Grieks, Mezedes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.