Korte omschrijving gerecht:
Ik denk, op Gyros na, wat trouwens helemaal geen Griekse dish is, het meest gegeten stukje vlees
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
- 1 kilo Varkensvlees ( hamlappen)
- 1 kopje olijfolie
- wat gedroogde oregano
- een paar takjes verse oregano
- 3 tenen knoflook (uitgeperst)
- peper & zout
- 2 eetlepels citroensap
- satéstokjes (in water gedrenkt)
Hulpmiddelen:
Kom, Koksmes, Grilplaat
Voorbereiding:
Doe de satéstokjes een half uurtje in water drenken.
Snij het vlees in blokjes en doe die samen met de olie, knoflook, oregano, citroensap en peper & zout in een kom en laat een half uurtje marineren.
Bereidingswijze:
Rijg de vleesblokjes aan een stokje, verdeel ze netjes over de stokjes.
Doe de grilplaat goed heet maken.
Gril de souvlaki’s mooi bruin tot ze gaar zijn. Let op ze mogen niet droog zijn van binnen.
Serveertips:
Serveer de souvlaki’s op een aparte schaal met wat tzatziki, choriatiki (Griekse salade) en een paar vers gebakken pita broodjes.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Varkensvlees