dairy Greek mezedes proteins

Spanakopita (spinazie feta gerecht)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediënten;
(voor 8 tot 12 porties):

 • 600 gram verse spinazie
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 2 verse bosuitjes
 • 1/4 kopje peterselie fijngesneden
 • 1/4 kopje dille fijngesneden
 • 3 eieren
 • boter
 • 100 ml melk
 • 125 gr. feta
 • peper zout
 • 1 pak fylodeeg
 • olijfolie

Recept voor het Spinazie, Feta gerecht

De spinazie wassen en in kleine stukken snijden. De gesnipperde ui in een pan fruiten, de verse bosuitjes toevoegen en de spinazie toevoegen. Goed roeren en even laten bakken. De peterselie, dille, peper en zout erbij doen en de spinazie zachtjes laten koken met de deksel op de pan, tot het meeste vocht verdampt is.
Haal de pan van het vuur af en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer de melk door de spinazie. Klop de eieren los en roer de feta er doorheen. Het eier-feta mengsel door de afgekoelde spinazie roeren. Een ovenschaal invetten met boter en er negen vellen fylodeeg inleggen, bestrijk elk vel met wat boter. Het spinaziemengsel op het fylodeeg leggen en erbovenop de rest van de fylovellen leggen. De fylovellen een voor een met boter bestrijken. Bak de spanakopita ongeveer een half uur tot drie kwartier in een warme, voorverwarmde oven. (200 graden)

Serveren:

Spanakopita kan als voorgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of hoofdgerecht.

Follow Me!
%d bloggers like this: