INGREDIENTEN
1) 2 gekookte aardappelen (niet al te gaar),
125 gr. tarama (gerookte viskuit),
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen,
2 el azijn,
2 el water,
1 kleine geschaafde ui (naar keus, ui is niet noodzakelijk).
HULPMIDDELEN
Electrische mixer, kan eventueel ook met de garde
Voorbereiding
Aardappelen koken en ui raspen.
Bereidingswijze
Doe de tarama samen met de gekookte, afgekoelde aardappelen in de MIXER en mix op middelgrote snelheid tot een luchtige puree. Voeg geleidelijk aan met een dun straaltje de olijfolie toe (zeer belangrijk giet je hup de hele kop erin dan pakt het niet!) op dezelfde manier voeg je ook de azijn, het citroensap en het water toe en blijf mixen tot het een luchtig geheel is, dan de geraspte ui toevoegen.
Serveertips
Dit wordt als bijgerecht gegeten bij : skordalia en bakaliaros (kabeljauw), allerlei soorten gebakken vis en bij peulvruchten soepen of gerechten b.v. fassolada, (witte bonensoep), gigantes, (grote witte bonen die meestal als salade worden gegeten) en fakes (linzensoep)
Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Zeevruchten