Grieks

Tsoutsoukákia me ntomatas (Griekse gehaktballetjes in tomatensaus)


tsoutsoukakia

Korte omschrijving gerecht:

Tsoutsoukákia wordt vaak gegeten als mezé maar ook als hoofdmaaltijd

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
2 rode uien
1 kilo tomaten
1 ei
Paneermeel of broodkruim
3 tenen knoflook
half bosje peterselie
1 eetlepel oregano
peper & zout
250 gr Rundergehakt
250 gr Lamsgehakt
Ouzo
1 klein blikje tomatenpuree voor de kleur
1 theelepel cayenepeper
1 theelepel kaneel
2 suikerklontjes
olijfolie

Hulpmiddelen:
Wokpan, snijplank, beslagkom en keukenpapier

Voorbereiding:
Snipper de ui ragfijn, klop de ei lekker los, hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit

Bereidingswijze:
Meng de gehakt met de ui, knoflook, peper en zout en peterselie. Voeg de opgeklopte ei toe en gebruik zoveel paneermeel dat het mengsel niet te klef wordt. Hoe luchtiger je het kneed hoe lekkerder ze worden.

Maak balletjes gehakt ter grote van een golfbal en vlak deze een beetje af. Doe de ballen daarna door de bloem en frituur ze goudbruin. Leg ze daarna even op een vel keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.

Maak de olijf olie warm en bak de uien en de knoflook glazig. Blus het met een lekkere scheut Ouzo. Doe de tomaten en de kruiden erbij en laat dit even op een hoog vuurtje doorkoken.

Vul een ouzo glas en voeg er 2 ijsblokjes bij (yamaz)

Temper het vuur en voeg de suiker, kaneel, tomatenpuree en cayennepeper toe. breng het op smaak met zout en peper en laat nog even 10 minuten door pruttelen. Voeg de balletjes toe en laat dit 20 minuten op een klein vuurtje pruttelen.

Serveertips:
Lekker als mezé met een glaasje wijn, ouzo of een tsipouro of samen met rijst als hoofdgerecht

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.