Grieks

Tyropitaakja (kaaspasteitjes)


Aantal personen: 5 á 6

Ingrediënten:

  • 1/2 kilo bladerdeeg
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje boter of margarine
  • 2 1/2 kopje melk
  • 350 gr feta geraspt
  • 3 eieren
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper

Hulpmiddelen:
Snijplank, koksmes, houtenlepel, beslagkom, steelpan

Voorbereiding:
Rasp de feta

Bereidingswijze:
Smelt de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer het met een houtenlepel goed door. Voeg dan de verwarmde melk al roerend toe zodat er geen klonten in komen. Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, alsmede de nootmuskaat en peper, de eieren en de kaas. Meng dit goed door en laat afkoelen.

Als he bladerdeeg geen plakjes zijn snij dan van het deeg 5 cm brede lapjes, 2 naaste elkaar, smeer ze met de rest van de boter in en vul ze als volgt:een lepeltje vulling zodanig op het deeg zodat er een driehoekje van kan worden gevouwen. Leg de driehoekjes op een, met bakpapier bekleed, bakplaat en laat ze in ongeveer 35 minuten in een niet al te warme oven 120 graden lichtbruin bakken. Boven en onder warmte, dus geen hete lucht. Ze kunnen warm en koud worden opgedient.

Serveertips:
Lekker als mezè bij een borrel

Advertenties

Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Zuivel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.