Omschrijving van het gerecht
4 PERSONEN
3 kilo verse lamschops (stukken lamskoteletten die niet meer als rack kunnen worden verkocht)
7-8 el olijfolie
Vers sap van ½ citroen
8 teentjes knoflook (fijn)
4 el vers gehakte tijm
4 el vers gehakte rozemarijn
4 el vers gehakte oregano
1 el vers gehakte munt
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen
HULPMIDDELEN
Mengschaal, Braadslee
Bereiding van het gerecht
Doe de olijfolie in een mengschaal. Voeg de vers gehakte knoflook, de verse gesnipperde kruiden en het citroensap toe. Meng goed door elkaar. Neem de lamschops, doe er zout en vers gemalen peper op. Leg ze in de marinade en draai ze er een paar keer in om. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast en laat het lekker marineren. Laat voor de bereiding eerst alles op kamertemperatuur komen! Doe ze in een braadsle met wat extra olijfolie en kruiden en laat ze een uurtje op 180 gr braden. Als ze klaar en gaar zijn zet je de oven op 70 graden en laat je ze even rusten. Kali orexi
Serveertips
Serveer er lekker lemonata patates en een choriatiki bij. Heerlijk met een glaasje Retsina
Voor een mooi grill motief kun je ze even in een grilpan of op een bbq leggen
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Proteïnen