Grieks

Arnaki (Lamschops)


lamskoteletten

Omschrijving van het gerecht

Lamschops op Griekse wijze zoals ik ze bij restaurant Finikas heb staan maken met chefkok Lambros Gasgios
INGREDIENTEN 

4 PERSONEN

3 kilo verse lamschops (stukken lamskoteletten die niet meer als rack kunnen worden verkocht)
7-8 el olijfolie
Vers sap van ½ citroen
8 teentjes knoflook (fijn)
4 el vers gehakte tijm
4 el vers gehakte rozemarijn
4 el vers gehakte oregano
1 el vers gehakte munt
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen

HULPMIDDELEN

Mengschaal, Braadslee

Bereiding van het gerecht

Doe de olijfolie in een mengschaal. Voeg de vers gehakte knoflook, de verse gesnipperde kruiden en het citroensap toe. Meng goed door elkaar. Neem de lamschops, doe er zout en vers gemalen peper op. Leg ze in de marinade en draai ze er een paar keer in om. Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast en laat het lekker marineren. Laat voor de bereiding eerst alles op kamertemperatuur komen! Doe ze in een braadsle met wat extra olijfolie en kruiden en laat ze een uurtje op 180 gr braden. Als ze klaar en gaar zijn zet je de oven op 70 graden en laat je ze even rusten. Kali orexi

Serveertips

Serveer er lekker lemonata patates en een choriatiki bij. Heerlijk met een glaasje Retsina

Voor een mooi grill motief kun je ze even in een grilpan of op een bbq leggen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.