
Wijn bladeren met lamsvlees gevuld
Korte omschrijving gerecht:
Dit gerecht is een variatie van het traditionele kleftiko
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- Lamsfilet 150 gr p/p
- 2 Aardappels vastkokend
- 3 Tomaten
- 1 winterwortel
- wat okra of sperciebonen
- Oregano, tijm, mint, rozemarijn, peper, zout en peterselie
- Olijfolie 1/2 kopje
- 1 citroen
- feta
- geraspte kaas naar smaak (gruyere)
Hulpmiddelen:
- Ovenschotel met deksel
- Schaaltje
- aluminiumfolie met bakpapier
Voorbereiding:
- Snij de lamsfilet in stukken van ongeveer 3 cm en doe deze in een schaal voeg daar de olijfolie, citroensap, oregano, peterselie en de tijm bij vermeng dit met elkaar en zet dit een uurtje koud weg.
- Schil de, niet te grote, aardappels en snij deze in grove stukken
- Ontdoe de tomaten van hun zaadlijst en snij dit ook in grove stukken
- Maak de wortel en de okra schoon en snij deze in stukken van een cm.
- Spoel de wijnbladeren goed af
- Verwarm de oven voor op 170 gr
Bereidingswijze:
Doe de lamsfilet met de kruiden en de groente in een ovenschaal en dek deze af, laat deze vervolgens 2 uur stoven.
Doe de wijnbladeren in het schaaltje leggen zodanig dat er een kom wordt gevormd. Versnipper er een paar blaadjes mint op.
Vul nu de schaaltjes met het mengsel. Verbrokkel er wat feta door en vermeng dit voorzichtig. Vouw de wijnbladeren dicht. Doe wat geraspte kaas op de wijnbladeren als afsluiting. Zet de pakketjes even onder de gril zodat de kaas mooi is gesmolten.
Serveertips:
Druppel er wat verse tomatentampenade over en zet er een frisse salade bij.
Wil je een vegetarische variatie vervang dan het lamsvlees voor aubergine en courgette en laat het geheel dan 1 uur in de oven staan. Ook als mezedes misstaat dit niet
Kali orexi
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Ovenschotel, Proteïnen