
KORTE UITLEG RECEPT
Dit gerecht is een authentiek vergeten recept uit Skopelos en weer op de kaart gezet door Lambros Gassios eigenaar van Finikas restaurant te Skopelos-stad
INGREDIENTEN 12PERSONEN
1 stuk buikspek met huid cq 30 cm
1 zoet zure appel
gedroogde pit loze pruimen (liefst van Skopelos)
peper & zout
theelepel paprikapoeder
gedroogde pit loze pruimen (liefst van Skopelos)
peper & zout
theelepel paprikapoeder
HULPMIDDELEN
Uitbeen mes
snijplank
ovenschaal
slagerstouw
Uitbeen mes
snijplank
ovenschaal
slagerstouw
Bereidingswijze
Zet de oven op 230 gr.
Maak het stuk buikspek schoon en verwijder het meeste vet aan de binnenkant. Draai het om en snij de huid of de buitenkant in om de 2 cm.
maak van het zout, peper en paprikapoeder een mengeling en smeer daar het vlees goed mee in.
Schil de appel en snij er dunne plakjes van.
Leg ze gestapeld neer aan de kant waar de ribben niet hebben gezeten.
Snij in de rib gleuven een inkeping waar de gedroogde pruimen in kunnen.
Rol vervolgens het vlees op zodat er een soort rollade vormt en bind hem dicht.
Leg het vlees in een ovenschaal en besprenkel het met wat olijfolie en doe een beetje water in de ovenschaal (1cm).
zet het in de oven en laat de buitenkant knapperig worden, verlaag daarna de temperatuur naar 150 graden en bak hem in 3 uur af
Serveertips
Lekker met een gebakken aardappeltje en geroosterde groenten
Bron
Finikas Restaurant Skopelos
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kerstmenu, Proteïnen, Varkensvlees
Dit is op Griekse Weetjes herblogden reageerde:
Dit gerecht is een kerstmaaltijd waard. En voor de wat gevorderde koks.
LikeLike