Het gerecht:
Dit gerecht kom je eigenlijk overal tegen. Het is een heerlijk mals stukje vlees en op een bbq krijgt het nog meer smaak.
Ingrediënten:
4 personen
- 350 ml citroensap
- 1 kopje olijfolie
- 6 teentjes knoflook
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper
- gedroogde oregano (6 eetlepels)
- 2 varkenshaasjes
- 1 hersluitbare diepvrieszak (groot)
Benodigdheden:
- Beslagkom
- Koksmes
- Aluminiumfolie
Voorbereiding:
Doe de olie en citroensap met de kruiden en zout en peper in de diepvrieszak. Roer dit heel goed door elkaar. Doe vervolgens de varkenshaasjes erin en sluit de zak af. Rol de varkenshaasjes met de diepvrieszak goed door elkaar, zo dat de haasjes overal goed zijn ingesmeerd. Leg alles in de koelkast voor ongeveer 2 tot 6 uur.
Bereiding:
Breng de bbq of grillpan op een temperatuur van 150 gr en smeer deze een klein beetje in met de marinade. Leg vervolgens de haasjes erop zo’n 10 á 15 minuten aan beide kanten. Leg beide haasjes op een schaal en dek ze met aluminiumfolie af en laat ze even rusten. Snij ze vervolgens in mooie plakjes en serveer ze met een heerlijke choriatiki en lemoni patates.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Varkensvlees