Grieks

elliniki choirino fileto (griekse varkenshaas)


Het gerecht:

Dit gerecht kom je eigenlijk overal tegen. Het is een heerlijk mals stukje vlees en op een bbq krijgt het nog meer smaak.

greek-style-roast-pork

Ingrediënten:

4 personen

  • 350 ml citroensap
  • 1 kopje olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • gedroogde oregano (6 eetlepels)
  • 2 varkenshaasjes
  • 1 hersluitbare diepvrieszak (groot)

Benodigdheden:

  • Beslagkom
  • Koksmes
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding:

Doe de olie en citroensap met de kruiden en zout en peper in de diepvrieszak. Roer dit heel goed door elkaar. Doe vervolgens de varkenshaasjes erin en sluit de zak af. Rol de varkenshaasjes met de diepvrieszak goed door elkaar, zo dat de haasjes overal goed zijn ingesmeerd. Leg alles in de koelkast voor ongeveer 2 tot 6 uur.

Bereiding:

Breng de bbq of grillpan op een temperatuur van 150 gr en smeer deze een klein beetje in met de marinade. Leg vervolgens de haasjes erop zo’n 10 á 15 minuten aan beide kanten. Leg beide haasjes op een schaal en dek ze met  aluminiumfolie af en laat ze even rusten. Snij ze vervolgens in mooie plakjes en serveer ze met een heerlijke choriatiki en lemoni patates.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.