Grieks

Kokinisto (Grieks stoofvlees in rode saus)


50088-kokkinisto

INGREDIËNTEN

  • 1 kg kalfsvlees of rundvlees
  • 500 ml  tomatenblokjes
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 knoflookteentje
  • 700 ml water
  • Olijfolie vierge
  • Peper & Zout
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 á 2 Kruidnagels
  • 1/4 theelepel Bachari (piment)
  • 1 Laurierblad
  • 1 theelepel verse Nootmuskaat
  • 1/2 theelepel Komijnzaadpoeder
  • Rode wijn (Mavrodavne heeft de voorkeur)

HULPMIDDELEN

1 hapjespan

1 braadpan
Knoflookpers

Bereidingswijze

Snijd het kalfsvlees in grove stukken en versnipper de ui.

Verhit een beetje olijfolie in de hapjespan, doe peper en zout op het vlees en bak het rondom bruin (niet doorbakken)

Verwarm een beetje olijfolie in de braadpan fruit de ui rustig glazig, dan wordt hij lekker zoet.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en bak deze 10 minuut mee op een wat hoger vuur. Doe er nog wat peper en zout bij.
Doe er de kruiden en het geperst teentje knoflook bij en laat dit 1 minuut meebakken
Blus het af met een kopje rode wijn en doe er 700ml water bij.
Breng de saus rustig aan de kook.
Voeg het vlees toe en stoof het vervolgens 1,5 a 2 uur (totdat het vlees uit elkaar begint te vallen).

Regelmatig roeren.

Serveertips

Lemoni patates of rijst zijn er heerlijk bij. Je kan ook aardappelpuree erbij maken. (zie recepten)

Advertenties

1 antwoord »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.