Grieks

Kritharáki


Aantal personen: 4

Ingrediënten:
500 gram Kritharáki (rijstvormige pastakorreltjes)
1 groene paprika
1 bosje selderij
2 tomaten
1/2 courgette
2 tenen knoflook
1 rode ui
250 gr ham blokjes
Feta
1/2 kopje olijfolie
Water 500 ml
Zout en peper

Hulpmiddelen:
Snijplank, koksmes, ovenschaal, hapjespan.

Voorbereiding:
Snij alles in kleine blokjes.

Bereidingswijze:
Fruit de ui in de olijfolie en voeg daarna de paprika, courgette, knoflook en de tomaten toe en laat 5 min door sudderen.
Doe de groenten melange in de ovenschaal voeg daar de Kritharáki aan toe en roer het goed door elkaar. Voeg daarna water toe en zet het geheel in een niet te warme oven, 125 gr, voor 45 min.

Roer na 10 min. Alles nog even goed door, om aanbakken te voorkomen. Doe na 30 min de hamblokjes er doorheen. Als de schotel klaar is verdeel je er lekker wat feta overheen.
Zet hem daarna nog even terug in de oven, als deze al uit staat, zodat er een korst op komt.

Serveertips:
Lekker met wat rucola en een glaasje rode wijn.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.