Sofrito is van origine een gerecht wat van het eiland Corfu komt. Ook in de andere landen rondom de Middellandse zee kennen dit gerecht maar hebben daar een andere wending aan gegeven. Ga gerust je gang met je eigen kokservaring om dit gerecht naar je eigen hand te zetten
Ingrediënten
- 200 ml olijfolie
- 1 kilo kalfs- of runderlapjes
- 6 teentjes knoflook
- 1/2 kopje witte wijn of natuurazijn
- 1 blokje groentebouillon
- 2 eetlepels bloem
- zout en peper
- 1 bos platte peterselie, gehakt
Sla het vlees plat, niet te dun. Hak de peterselie grof
Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak de lapjes vlees aan beide kanten aan. Pel de knoflook. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal het vlees uit de pan en roer met een houten pollepel de bloem al roerend door de olie. Zet het vuur laag en laat de bloem al roerend in 3 minuten gaar worden. Voeg geleidelijk en al roerend de hete bouillon toe (let op spetteren). Pers de knoflook er boven uit en voeg wat wijn toe. Roer het tot een dikke saus. Voeg het vlees weer toe en bestrooi het gerecht royaal met peper. Laat het vlees half afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden op heel laag vuur. Roer het regelmatig om.
Serveer tip
Lekker met een frisse salade en Lemoni Patatas
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Rundvlees