Grieks

Sofrito


Sofrito is van origine een gerecht wat van het eiland Corfu komt. Ook in de andere landen rondom de Middellandse zee kennen dit gerecht maar hebben daar een andere wending aan gegeven. Ga gerust je gang met je eigen kokservaring om dit gerecht naar je eigen hand te zetten

Sofrito

Ingrediënten

  • 200 ml olijfolie
  • 1 kilo kalfs- of runderlapjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje witte wijn of natuurazijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 bos platte peterselie, gehakt
 Voorbereiding

Sla het vlees plat, niet te dun. Hak de peterselie grof

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak de lapjes vlees aan beide kanten aan. Pel de knoflook. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal het vlees uit de pan en roer met een houten pollepel de bloem al roerend door de olie. Zet het vuur laag en laat de bloem al roerend in 3 minuten gaar worden. Voeg geleidelijk en al roerend de hete bouillon toe (let op spetteren). Pers de knoflook er boven uit en voeg wat wijn toe. Roer het tot een dikke saus. Voeg het vlees weer toe en bestrooi het gerecht royaal met peper. Laat het vlees half afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden op heel laag vuur. Roer het regelmatig om.

Serveer tip

Lekker met een frisse salade en Lemoni Patatas

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.