Grieks

Stifado


Beef-Stifado-Mosharaki-Stifado

Korte omschrijving gerecht:

Traditioneel stoofgerecht wat in elke keuken zijn eigen tintje krijgt. Het wordt veelal gemaakt met konijn, rundvlees, kip,  lamsvlees en zelfs met vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 kilo Rundvlees
  • 1 kilo kleine sjalotten
  • 2 á 3 rijpe tomaten
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 kopje keukenazijn of Mavrodaphne (dessertwijn)
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 1 blikje tomatenpuree

Hulpmiddelen:

Braadpan, koksmes, snijplank en een petroleumstel

Voorbereiding:

Pel de sjalotten schoon maar laat ze heel. Snij het rundvlees in grote brokken (4 cm )
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Kneus de knoflook en hak deze fijn.

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie en braad het rundvlees snel mooi bruin. Voeg de sjalotten  en knoflook toe en braad deze, op een matig vuur, even mee. Blus het af met de keuken azijn (mavrodaphne) en de tomaten. Voeg de kruiden toe en doe er water bij zodat alles mooi onderstaat.

Breng dit alles aan de kook en plaats het vervolgens op een petroleumstel en laat het lekker gaar stoven in minimaal 2 uur (langer mag het wordt er alleen maar lekkerder door)

Tegen de tijd dat je het gaat serveren voeg je de tomatenpuree toe om de saus een beetje te binden.
Maak het daarna op smaak aan met peper en zout of een bouillon blokje.

Serveertips:

Lekker met aardappelpuree of rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.