Korte omschrijving gerecht:
Een simpel vegetarisch recept.
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
4-5 aubergines
2-3 fijngesneden uien
5-6 teentjes knoflook
4-5 rijpe fijngesneden tomaten
2 kopjes olie (om te bakken)
1 eetlepel suiker
zout & peper
Hulpmiddelen:
Teil, Hapjespan, koksmes, snijplank
Voorbereiding:
Maak de aubergines schoon en snij ze in plakken. Leg ze vervolgens 1 uur in zout water.
Snij de ui en tomaten fijn.
Kneus de knoflook en hak hem fijn.
Bereidingswijze:
Dep de aubergines droog en bak ze in voldoende olie. Als de aubergines mooi bruin zijn voeg je de uien, tomaten, knoflook, suiker, zout en peper toe. Er wat water bijdoen en rustig 20 á 25 minuten laten sudderen.
Serveertips:
Warm of koud serveren met wat feta is erg lekker.
Een tip van de Cypriotische keuken, voeg er een theelepel kaneel aan toe.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Ovenschotel, Vegetarisch