Barbeque

Bifteki


Bifteki

Korte omschrijving gerecht:

Lamsgehakt gevuld met Fetakaas. Een heerlijke zekerheid op de BBQ

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • Lamsgehakt of Rundergehakt
  • verse oregano
  • verse mint
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • wat citroensap
  • ei
  • paneermeel of liever oud brood nat gemaakt en uitgeknepen
  • Feta

Hulpmiddelen:

Beslagkom, Keukenmes, grillpan of barbecue en aluminiumfolie

Voorbereiding:

Hak de kruiden fijn
laat het oude brood in water liggen, knijp het daarna uit
Meng het gehakt met de ingrediënten, maar zonder de feta, en zet dit even een half uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze:

Draai een mooie ovale bal en maak er met je duim een holte in. Doe in die holte een stuk feta van ongeveer 3/4 cm in het vierkant en maak de bal dan weer dicht en kneed hem dan in een mooi ovale bal. Leg de ballen vervolgens op een plank en druk ze een beetje plat aan 2 kanten.

Als je dat hebt gedaan laat je de ballen even rusten en breng je in de tussentijd de grillpan of barbecue op temperatuur. Gril de ballen tot ze een mooi motief hebben en gaar zijn. Doe ze vervolgens inpakken in aluminiumfolie en laat ze ongeveer een minuut of 7 rusten. Je kan in de tussen tijd evt krieltjes of nieuwe aardappeltjes bakken.

Serveertips:

Serveer de Bifteki met een lekkere Griekse salade en gebakken krieltjes en heerlijke tzatziki

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.