Barbeque Grieks Hoofdgerecht Lamsvlees Proteïnen Rundvlees

Bifteki

Bifteki

Korte omschrijving gerecht:

Lamsgehakt gevuld met Fetakaas. Een heerlijke zekerheid op de BBQ

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • Lamsgehakt of Rundergehakt
  • verse oregano
  • verse mint
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • wat citroensap
  • ei
  • paneermeel of liever oud brood nat gemaakt en uitgeknepen
  • Feta

Hulpmiddelen:

Beslagkom, Keukenmes, grillpan of barbecue en aluminiumfolie

Voorbereiding:

Hak de kruiden fijn
laat het oude brood in water liggen, knijp het daarna uit
Meng het gehakt met de ingrediënten, maar zonder de feta, en zet dit even een half uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze:

Draai een mooie ovale bal en maak er met je duim een holte in. Doe in die holte een stuk feta van ongeveer 3/4 cm in het vierkant en maak de bal dan weer dicht en kneed hem dan in een mooi ovale bal. Leg de ballen vervolgens op een plank en druk ze een beetje plat aan 2 kanten.

Als je dat hebt gedaan laat je de ballen even rusten en breng je in de tussentijd de grillpan of barbecue op temperatuur. Gril de ballen tot ze een mooi motief hebben en gaar zijn. Doe ze vervolgens inpakken in aluminiumfolie en laat ze ongeveer een minuut of 7 rusten. Je kan in de tussen tijd evt krieltjes of nieuwe aardappeltjes bakken.

Serveertips:

Serveer de Bifteki met een lekkere Griekse salade en gebakken krieltjes en heerlijke tzatziki

Follow Me!
%d bloggers liken dit: