Bijgerechten

Citroen aardappelen (Lemóni Patátes)


citroen-aardappels-1

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1.5 kilo vastkokende aardappels
1 eetlepel gedroogde oregano
zout
sap van 2 citroenen
olijfolie extra verge
water

Hulpmiddelen:
Ovenschaal, schilmesje

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snij ze in partjes, verwarm de oven voor op 230 graden.

Bereidingswijze:
Doe de ovenschaal invetten
Leg de partjes in een oven schaal en besprenkel ze met het citroensap.
Strooi de oregano over de aardappelpartjes.
Doe hierover wat zout en besprenkel ze met de olijfolie
Laat hierna water in de schaal lopen tot de aardappels bijna onderstaan.
Zet de schaal hoog in de oven en laat het water verdampen
Doe op het laatst nog een beetje olijf olie over de aardappels zodat ze een lekker knapperig korstje krijgen

Serveertips:
Lekker met Tzoutzoukakia (gehaktballetjes in tomatensaus) een stukje vers breekbrood en een glas wijn

Advertenties

Categorieën:Bijgerechten, Grieks

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.