Grieks

Domates kai piperjes-jemistes (Gevulde tomaten en paprika’s)


Korte omschrijving gerecht:

Domátes kai Piperjés Jemistés, zijn lekkere seizoen gerechtjes en misstaan niet als mezedes.

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
3 kopjes rijst,
12 rijpe tomaten,
6 paprika’s
2 á 3 fijn gehakte uien
1 1/2 kopje bloem
3 eetlepels fijn gehakte peterselie
1 eetlepel suiker
1 theelepel mint
zout en peper

Hulpmiddelen:
Ovenschotel, lepeltje, koksmes, snijplank, koekenpan

Voorbereiding:
Snij de ui en peterselie fijn.

Bereidingswijze:
De tomaten en paprika’s wassen en het kapje er met een mes afsnijden. Met een lepeltje de tomaten en paprika’s uithollen. De inhoud van de tomaten fijnsnijden en in een kom doen.

De uitgeholde tomaten en paprika’s in een ovenschotel doen en er zout en peper over strooien. In de tomaten ook wat suiker doen. In een koekenpan de ui fruiten in olie en daarna de rijst, peterselie, munt, zout, peper de inhoud van de tomaten en wat water toevoegen en 10 minuten koken.

Dan de tomaten en paprika’s met dit mengsel voor 3/4 vullen, het kapje erop doen en in een niet te warme (125 graden) oven ongeveer 45 minuten bakken.

Serveertips:
Als u wilt kunt u tussen de paprika’s en tomaten dun gesneden reepjes aardappels leggen. U kunt dan het sap van 2 tomaten en een kopje olie ook in de schotel gieten zodat er een lekkere saus ontstaat. Zelfde kooktijd.

Categorieën:Grieks, Mezedes, Vegetarisch

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.