Ingrediënten; 4 personen
- 1 á 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 blikjes tomatenblokjes of evt. rijpe tomaten uit eigen tuin
- 2 flinke eetlepels tomatenpuree
- dikke plak feta
- oregano gedroogde, eetlepel
- tijm naar smaak (vers)
- peper en zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 suikerklontjes
- 1/4 theelepel cayenne peper
- 2 blokjes runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ltr. water
Voorbereiden;
- Pel de uien en versnipper ze.
- pel de tomaten en verwijder de zaad lijsten (liefst wat rijpe)
- verbrokkel de feta
- hak de knoflook fijn
Bereiden;
Doe de olijf olie in de pan samen met de uien en knoflook. Laat deze op een laag vuurtje glazig worden. (10 min). Blus het af met de tomaten en bak deze even mee tot alles kookt. Voeg de kruiden toe en laat deze even mee koken. voeg de kaneel, suiker en cayennepeper toe en vermeng dit goed. Verwarm het water en de bouillonblokjes en voeg dit bij het tomaten mengsel. doe de helft van de feta bij de soep en kook dit geheel, met regelmatig roeren, door.
Neem na 10 minuten een staafmixer en pureer de soep zodat je een stevige tomaten soep krijgt. Mocht de soep erg dik worden voeg dan nog wat bouillon toe. Doe de rest van de feta erbij en laat dit nog even warm worden.
Serveer tip;
Doe er gevulde lamsgehaktballetjes in. Of Griekse pasta blokjes als een soort vermicelli. Lekker met een vers gebakken stokbrood.