Grieks

Piato-me-psari-(vis potje)


Korte omschrijving van het gerecht

Dit vispotje is eigenlijk een left-over gerecht en kun je volledig naar eigen wens invullen. Ik geef hier een voorbeeld van, wees zo vrij om er een eigen draai aan te geven.

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

2 á 3 blikjes tomatenblokjes (verse tomaten mag ook maar dan zonder vel en zaadlijsten, 2 kilo) De smaak van verse tomaten hier verschilt enorm ten opzichte van die in Griekenland. De tomaten van daar worden veelal direct ingeblikt en hierheen verscheept. Vandaar de bliktomaten.

  • een rode en een groene paprika(julienne gesneden en gehalveerd)
  • 2 gesnipperde rode uien
  • 2 á 3 fijn gehakte tenen knoflook
  • 1 bosje vers gehakte peterselie
  • 1/2 bosje vers gehakte oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • eventueel een beetje cayennepeper, als je van een beetje pit houdt
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • klein blikje tomatenpuree (voor de kleur)
  • 250 cl visbouillon
  • 250 gr verse gepelde garnalen, naar eigen keuze
  • 250 gr witvis
  • 200 gr coquilles of mosselen
  • 4 á 5 rondjes tagliatelle, mag ook andere pasta zijn.

HULPMIDDELEN
Koksmes
snijplank
blikopener
hapjespan met deksel
spatel

BereidingswijzeVerhit de olijfolie op een matig vuurtje en doe de ui en de knoflook erin en laat dit langzaam glazig worden.
Als het ui mengsel mooi glazig is voeg je de paprika toe en laat deze 2 minuutjes lekker mee bakken.
Blus het mengsel met de tomaten blokjes en voeg de kruiden toe. Maak het op smaak met wat peper en zout en breng dit aan de kook. Laat het een minuut of 5 goed inkoken want anders blijft de tomaat bitter. Doe vervolgens het blikje tomatenpuree en de bouillon erbij en laat het op een klein vuurtje lekker, afgedekt, 20 minuten door pruttelen. Als de saus nog niet ingedikt is laat je de laatste 10 minuten de deksel eraf. Doe de laatste 10 minuten de garnalen, vis, coquilles en tagliatelle erbij en laat deze gaar en warm worden.

Serveertips

Een echte Griekse smaakmaker is, er een 1/2 kruimige plak Feta door te doen. Lekker met wat zuurdesembrood.

Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Vis

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.