Dit is een typisch mediterraans gerecht wat in alle zuidelijk landen rondom de Middellandse zee gegeten wordt. Ik heb hem ook in de Griekse keuken geplaatst omdat hij daar echt niet in misstaat.
INGREDIËNTEN
300gr Spaghetti
2 el hazelnoten
2 zakken rucola (75gr)
1 teen knoflook
125ml olijfolie
3 el parmezaanse kaas
200 gr peultjes
500 gr grote garnalen
1 el pijnboompitten
HULPMIDDELEN
Voorbereiding
Bereidingswijze
Kook de peultjes 4 minuten in zout water beetgaar. Giet de peultjes af en spoel ze onder stromend water koud af. Meng de peultjes met 75 gr rucola, 1 el noten 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
Giet de spaghetti af en meng de pesto door en verdeel over 4 borden. Bak de garnalen even warm 4 á 5 minuten en serveer dezen erop.
ServeertipServeer met de salade en een lekker glas witte wijn
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Pasta, Proteïnen, Schaaldieren, Zeevruchten