Grieks

Spaghetti met rucolapesto en garnalen


Spaghetti met garnalen

Dit is een typisch mediterraans gerecht wat in alle zuidelijk landen rondom de Middellandse zee gegeten wordt. Ik heb hem ook in de Griekse keuken geplaatst omdat hij daar echt niet in misstaat.

INGREDIËNTEN 

4 PERSONEN
300gr Spaghetti
2 el hazelnoten
2 zakken rucola (75gr)
1 teen knoflook
125ml olijfolie
3 el parmezaanse kaas
200 gr peultjes
500 gr grote garnalen
1 el pijnboompitten

 HULPMIDDELEN

Kookpan, snijplank, koksmes, koekenpan, keukenmachine,

Voorbereiding

 Kook de spaghetti in 8 minuten beet gaar. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer 75 gr rucola met de knoflook de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge massa en roer de kaas en peper er naar smaak door.

Bereidingswijze

Kook de peultjes 4 minuten in zout water beetgaar. Giet de peultjes af en spoel ze onder stromend water koud af. Meng de peultjes met 75 gr rucola, 1 el noten 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
Giet de spaghetti af en meng de pesto door en verdeel over 4 borden. Bak de garnalen even warm 4 á 5 minuten en serveer dezen erop.

ServeertipServeer met de salade en een lekker glas witte wijn

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.