Grieks

Vis gerecht van voor de jaartelling


Op de foto staat de vis met korianderblad i.p.v. koriander zaad

Korte omschrijving gerecht:
Dit gerecht komt van rond de jaartelling. In die tijd werd het ontbijt en middag eten gedaan hoofdzakelijk allen met brood

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
2 eetlepel korianderzaad
1 theelepel zeezout
4 kabeljauw filets
theelepel witte wijn azijn
Brood

Hulpmiddelen:
Vijzel, gratentang, koekenpan, pan of ovenschaal met deksel

Voorbereiding:
Zet de oven op 190 gr.
Bak de korianderzaadjes 10 minuten en laat ze afkoelen.
Vijzel de koriander zaadjes.

Bereidingswijze:
Meng de korianderzaadjes met het zout en wrijf de filets hiermee in. Haal de evt. graatjes eruit.
Doe de kabeljauw in een met olie ingesmeerde schaal en zet hem, met de deksel erop, voor 20-25 minuten in de oven.
Als de vis klaar is besprenkel hem dan met het witte wijnazijn, vergeet dit niet

Serveertips:
Het werd vroeger gegeten met brood en een glas wijn.

Advertenties

Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Vis

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.