Indonesisch

Daging semoer dengan sajoor boontjes/wortels


Daging semoer dengan sajoor boontjes/wortels…

Daging Smoor ………4 personen

– 1 kilo varkensvlees in kleine stukjes snijden
– 3 uien
– 6 teentjes knoflook in de knoflookpers uitpersen
– 3 maggiblokjes verkruimelen
– 3 theelepel trassipoeder
– 2 stukjes laos
– 2 stukjes gemberwortel

Olie in de braadpan warm maken
Uien goudgeel bakken
Uitgeperste knoflook meebakken
Vlees aanbakken
Zout en peper over strooien
3 theelepel trassipoeder erdoor roeren
3 maggiblokjes meeroeren
2 stukjes toevoegen
2 stukjes gemberwortel toevoegen
Beetje ketjap manis toevoegen(niet te veel)
Beetje gekookt water erbij voegen en dit door roeren
Alles onder af en toe roeren ongeveer 45 min braden

Dajoor Smoor

Sajoer tjampoer

2 uien
3 knoflook
1 winterwortel
2 schijfjes laos en gemberwortel
2 maggiblokjes
Peper
Paprika
Broccoli
Boontjes

in olie bakken
in halve ringen gesneden uien
in dunne plakjes wortels
in reepjes paprika
met trassipoeder alles bakken en roeren
dan gemberwortel en knoflook meebakken
broccoli en boontjes roevoegen
2 verkruimelde maggiblokjes en beetje peper en beetje gekookt water
alles goed door roeren,deksel scheef op de pan
gas op zacht ong 10 a 15 min

Evt…groente naar keus

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.