Daging semoer dengan sajoor boontjes/wortels…
Daging Smoor ………4 personen
– 1 kilo varkensvlees in kleine stukjes snijden
– 3 uien
– 6 teentjes knoflook in de knoflookpers uitpersen
– 3 maggiblokjes verkruimelen
– 3 theelepel trassipoeder
– 2 stukjes laos
– 2 stukjes gemberwortel
Olie in de braadpan warm maken
Uien goudgeel bakken
Uitgeperste knoflook meebakken
Vlees aanbakken
Zout en peper over strooien
3 theelepel trassipoeder erdoor roeren
3 maggiblokjes meeroeren
2 stukjes toevoegen
2 stukjes gemberwortel toevoegen
Beetje ketjap manis toevoegen(niet te veel)
Beetje gekookt water erbij voegen en dit door roeren
Alles onder af en toe roeren ongeveer 45 min braden
Sajoer tjampoer
2 uien
3 knoflook
1 winterwortel
2 schijfjes laos en gemberwortel
2 maggiblokjes
Peper
Paprika
Broccoli
Boontjes
in olie bakken
in halve ringen gesneden uien
in dunne plakjes wortels
in reepjes paprika
met trassipoeder alles bakken en roeren
dan gemberwortel en knoflook meebakken
broccoli en boontjes roevoegen
2 verkruimelde maggiblokjes en beetje peper en beetje gekookt water
alles goed door roeren,deksel scheef op de pan
gas op zacht ong 10 a 15 min
Evt…groente naar keus
Categorieën:Indonesisch, Proteïnen, Rundvlees