Eigen recepten

Gebakken pangasiusfilet met sinasappelmosterdsaus


INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

  • 4 pangasius filets
  • 250ml koelvers sinaasappelsap
  • zout, vers gemalen peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt.
  • allesbinder

Hulpmiddelen;

Koekenpan, steelpan, koksmes en snijplank

Voorbereiding;

Wrijf de filets in met 2 eetlepels sinaasappelsap en zout en vers gemalen peper.
snipper de ui fijn

Bereidingswijze;

Sla de filets door de bloem en bak ze in een koekenpan in 8 – 10 minuten goudbruin en gaar.
Warm olijfolie in een steelpan en doe er de ui bij. Fruit de ui glazig en roer de rest van de sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille erdoor en warm de saus even zachtjes door.
Bind de saus eventueel met een beetje allesbinder. Giet de saus over de filets.

Serveertips;

Leg de filets op een bedje sperziebonen met een bolletje basilicum aardappelpuree.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.