Eigen recepten

Vrolijke garnalen met Basmatirijst


 

Voor 2 personen naar eigen idee

Ingrediënten;

  • 250 gr basmatirijst
  • 250 gr wok garnalen
  • 1 winterpeen (niet te groot)
  • 1 groene en rode paprika
  • een flinke ui
  • 1 prei  (middelmaat)
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel dille
  • 2 á 3 tenen knoflook
  • zoet zure chilisaus
  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 theelepel maizena
  • 1 1/2 dl visfond (ingekookte garnalenkoppen)

Voorbereiding:

Snij de winterwortel en de paprika in mooie dunne repen.
Snipper de ui, peper en knoflook klein.
Snij de prei in de lengte door en maak hem schoon. Daarna kun je hem schuin snijden in stroken van ongeveer een 1 1/2 cm. Haal de koppen van de garnalen en zet die in een klein pannetje met water en zout op en laat dat lekker in koken tot een mooi gezeefd visfond.
Snij de koriander en de dille erg fijn.

Bereidingswijze;

Doe de rijst met de dille,koriander en een snuf zout in de rijstkoker en kook dit tot hij gaar is.
Doe de wok olie in een wok en fruit de uien en de peper aan. Voeg daarna de garnalen en de knoflook toe onder voortdurend omscheppen tot de garnalen mooi roze worden.Voeg daarna de groenten toe en roerbak dat 3 minuten. Voeg de prei toe en laat deze nog 2 minuten mee bakken. Maak in tussen een sausje van de zoet zure saus, visfond 1 1/2 dl en 1 theelepel maizena. Voeg de saus toe en laat hem onder voortdurend omscheppen indikken.

Serveertips:

 

Lekker met een eenvoudige komkommersalade

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.