Voor 2 personen naar eigen idee
Ingrediënten;
- 250 gr basmatirijst
- 250 gr wok garnalen
- 1 winterpeen (niet te groot)
- 1 groene en rode paprika
- een flinke ui
- 1 prei (middelmaat)
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel dille
- 2 á 3 tenen knoflook
- zoet zure chilisaus
- 2 eetlepels wok olie
- 1 theelepel maizena
- 1 1/2 dl visfond (ingekookte garnalenkoppen)
Voorbereiding:
Snipper de ui, peper en knoflook klein.
Snij de prei in de lengte door en maak hem schoon. Daarna kun je hem schuin snijden in stroken van ongeveer een 1 1/2 cm. Haal de koppen van de garnalen en zet die in een klein pannetje met water en zout op en laat dat lekker in koken tot een mooi gezeefd visfond.
Snij de koriander en de dille erg fijn.
Bereidingswijze;
Doe de rijst met de dille,koriander en een snuf zout in de rijstkoker en kook dit tot hij gaar is.
Doe de wok olie in een wok en fruit de uien en de peper aan. Voeg daarna de garnalen en de knoflook toe onder voortdurend omscheppen tot de garnalen mooi roze worden.Voeg daarna de groenten toe en roerbak dat 3 minuten. Voeg de prei toe en laat deze nog 2 minuten mee bakken. Maak in tussen een sausje van de zoet zure saus, visfond 1 1/2 dl en 1 theelepel maizena. Voeg de saus toe en laat hem onder voortdurend omscheppen indikken.
Serveertips:
Lekker met een eenvoudige komkommersalade
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Proteïnen, Schaaldieren