Ingrediënten;
- 350 gr aardappels
- 1 1/2 pond witlof
- 250 gr gepelde garnalen
- 2 opgeklopte eieren
- 1 appel
- citroensap (halve citroen)
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 flesje kookroom
- geraspte kaas
Bereidingswijze;
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze even voor (10 minuten).
Snij de witlof, met of zonder kern, in stukjes en bak ze even koort aan (3 min) voeg de kookroom, nootmuskaat, suiker en citroensap toe en laat de witlof, onder regelmatig roeren, gaar worden (naar eigen smaak).
Voeg de garnalen en de eieren (en evt. de appelstukjes of druiven) toe en roer deze goed door het mengsel. Strooi de geraspte kaas erbij.
Doe in, een licht ingevette, ovenschaal de bodem vullen met de aardappel blokjes en doe daar het witlof mengsel bovenop.
Zet de ovenschaal vervolgens onderop onder de gril en laat er een mooi kleurtje op komen.
Eet smakelijk
Serveertips;
Lekker met een fris wit wijntje
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Proteïnen, Schaaldieren