Eigen recepten

Witlof gratin met garnalen


Ingrediënten;

  • 350 gr aardappels
  • 1 1/2 pond witlof
  • 250 gr gepelde garnalen
  • 2 opgeklopte eieren
  • 1 appel
  • citroensap (halve citroen)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 flesje kookroom
  • geraspte kaas

Bereidingswijze;

Zet de gril op de hoogste stand

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze even voor (10 minuten).
Snij de witlof, met of zonder kern, in stukjes en bak ze even koort aan (3 min) voeg de kookroom, nootmuskaat, suiker en citroensap toe en laat de witlof, onder regelmatig roeren, gaar worden (naar eigen smaak).
Voeg de garnalen en de eieren (en evt. de appelstukjes of druiven) toe en roer deze goed door het mengsel. Strooi de geraspte kaas erbij.
Doe in, een licht ingevette, ovenschaal de bodem vullen met de aardappel blokjes en doe daar het witlof mengsel bovenop.
Zet de ovenschaal vervolgens onderop onder de gril en laat er een mooi kleurtje op komen.
Eet smakelijk

Serveertips;

Lekker met een fris wit wijntje

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.