Uitleg;
Stoofvlees naar oma`s recept, maar dan anders. Dit recept heb ik gekregen van een vak slager en is een ware aanrader voor de stoofpotten.
Ingrediënten; 4 Personen
- 1 kg Magere rundlappen,
- 1 pakje becel bakboter,
- verse Jus d`Orange 0,5 ltr,
- water 0,5 ltr,
- Paprikapoeder,
- 1/2 theelepel cayennepeper,
- 2 kruidnagels,
- 2 laurierbladen,
- peper, zout,
- zilveruitjes,
- 2 mandarijnen aan schijfjes (indien voorradig)
- 1 of 2 eetlepels maizena
Hulpmiddelen;
Voorbereiding;
Smeer het vlees in met de peper, zout, paprikapoeder en de cayenepeper. Schil de mandarijnen en ontdoe ze van de nerfjes
Bereidingswijze;
Smelt de boter tot hij mooi bruin is en braad het rundvlees snel dicht en mooi bruin. Blus het vlees met de jus d`Orange en het water. Zorg dat het vlees ondergedompeld ligt. Voeg de overige kruiden de mandarijn schijfjes en de zilveruitjes toe en laat het in een gesloten pan op een petroleumstel in 3 uurtjes gaar sudderen. Als het vlees klaar is neem dan een beetje jus d`Orange en vermeng hierin de maizena zodat er geen klonten in komen. Voeg dit toe aan de jus en laat deze een beetje indikken.
Serveertips;
Lekker met aardappelpuree en rode kool
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Proteïnen, Rundvlees