Hongaars

Goulashsoep


INGREDIENTEN;

  • 500 gram riblappen
  • 2 flinke uien
  • 50 gram spekblokjes
  • 1 el reuzel
  • 1 rode, een gele en een groene paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 2 flinke tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 bosje selderij
  • 3 rundvleesbouillonblokjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayenepeper
  • 2 liter water

HULPMIDDELEN;

Snijplank, koksmes, div. schaaltjes, grote soeppan

Korte uitleg;

lekkere Hongaarse Goulashsoep zoals je die alleen daar krijgt.

Voorbereiding;

Snij alle groenten in flinke blokken.

Snij het rundvlees in blokken van 3cm

Bereidingswijze;

Verhit de de soeppan en bak hierin de spekblokjes en het vlees lichtbruin. Voeg in etappes de groenten toe en bak deze allemaal, onder voortdurend omscheppen, aan. Voeg de bouillon en een klein blikje tomatenpuree toe en doe het water in de pan. Doe dan de resterende kruiden erbij, roer het geheel goed door en laat de soep 2 uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Evt kan je de soep iets binden met een beetje maisena

Serveertips

Lekker met toscaans of turks brood

Bron

Basis kookboek

 

Categorieën:Hongaars, Proteïnen, Rundvlees, Soep

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.