Eigen recepten

Vis a la Daan


 

Lekker en simpel gerecht naar eigen idee

INGREDIENTEN; 4 PERSONEN

  • 3 eetlepels wokolie
  • Zilvervliesrijst 1 1/2 mok,
  • 500 gr oosterse wokgroenten,
  • Pangafilet 1 per persoon,
  • 2 eetlepels japanse sojasaus,
  • 2 eetlepels zoetzure chilisaus
  • viskruiden (verstegen)

HULPMIDDELEN;

Wokpan, snijplank, koksmes en extra bord

Voorbereiding;

Kook de rijst en snij de vis in stukjes.

Kruid de vis met de viskruiden

Bereidingswijze;

Doe wokolie in de wokpan en laat deze goed heet worden. Doe de vis erbij en roer deze snel even om, 1 min, doe de wokgroente erbij en wok het geheel 3 min. Doe sojasaus en de chilisaus er bij ( probeer maar uit en naar eigen smaak) schep dit even door en doe de gekookte rijst erbij. Wok dit in 2 minuten klaar

Serveertips;

Een beetje kroepoek en atjar misstaat niet.
Variatie;
maak het ook eens met gebakken krieltjes en/of garnalen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.