Ingrediënten; 4 Personen
- Filodeeg,
- 300 gr. rundergehakt,
- 400 gr. bladspinazie (diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),
- 1 ui,
- 1 ei
- yoghurt,
- olijfolie,
- dikke plak Feta (naar smaak)
Hulpmiddelen;
Oven, ovenschaal, hapjespan, stoompan
Uitleg;
Grieks gerecht met een Turkse inslag. De Spanakopita is normaal een gerecht wat vegetarisch is maar deze versie is met gehakt en heeft een Griekse twist.
Voorbereiding;
ei, yoghurt met olijfolie mengen in een kommetje
eventueel spinazie voorkoken
Bereidingswijze;
Snipper en fruit de ui, bak het gehakt rul en voeg de ontdooide en uitgelekte spinazie toe en laat dit 15 minuten op een laag vuur bakken. Leg de vellen filodeeg 2 of 3 per laag in de ovenschaal en besmeer ze met het ei-yoghurtmengsel daarna weer filodeeg, na de derde keer het spinazie-gehaktmengsel over de hele ovenschaal verdelen en hierover het stuk feta verkruimelen, daarna weer verder gaan met lagen deeg en het ei-yoghurtmengsel tot alles op is. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het in een half uur lekker gaar en knapperig
Serveertips;
Lekker met tzaziki en een tomaten-komkommersalade
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Rundvlees