Greek Salades Side dishes

Griekse rode rijst

Tomatenrijst

Ingrediënten

  • 2 koppen rijst
  • 500 gram tomaten (verse tomaten kan, maar uit blik geeft een vollere smaak)
  • 7,5 deciliter bouillon
  • 1 fijngehakte ui
  • peper
  • zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze;

De uien pellen en in fijne stukjes hakken. De gepelde tomaten uit blik in stukjes hakken. Bij verse tomaten, eerst even wellen in heet water, dan laat het schilletje makkelijk los. In stukjes snijden. Uien bakken in de olijfolie. Voeg de tomaten toe. 10 minuten laten sudderen. Bouillon erbij en op smaak maken met peper en zout. Laten koken en de rijst erbij doen. Goed roeren tegen het aanbakken. Op een laag vuurtje laten koken tot de bouillon weg is.

Serveertip;

Eventueel kun je er een snufje kaneel aan toevoegen. De rijst koken in de tomatensaus is een nog lekkerdere variatie
Follow Me!
%d bloggers like this: