Bijgerechten

Griekse rode rijst


Tomatenrijst

Ingrediënten

  • 2 koppen rijst
  • 500 gram tomaten (verse tomaten kan, maar uit blik geeft een vollere smaak)
  • 7,5 deciliter bouillon
  • 1 fijngehakte ui
  • peper
  • zout
  • boter

Bereidingswijze;

 

De uien pellen en in fijne stukjes hakken. De gepelde tomaten uit blik in stukjes hakken. Bij verse tomaten, eerst even wellen in heet water, dan laat het schilletje makkelijk los. In stukjes snijden. Uien bakken in boter. Voeg de tomaten toe. 10 minuten laten sudderen. Bouillon erbij en op smaak maken met peper en zout. Laten koken en de rijst erbij doen. Goed roeren tegen het aanbakken. Op een laag vuurtje laten koken tot de bouillon weg is.
Serveertip;
Eventueel kun je er een snufje kaneel aan toevoegen.

Categorieën:Bijgerechten, Grieks, Salades

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.