Ingrediënten Griekse salade
- 1 Witte kool
- 2 Uien
- 1 kopje Suiker (klein kopje)
- 1 kopje Olie (klein kopje)
- 2 eetlepels Zout
- 1 theelepel Peper
- ½ fles Azijn (ongeveer 500 ml, liefst kruidenazijn)
- 1 kleine fles bruisend Mineraalwater
Benodigdheden;
- Grote kom
- Rasp
- Vergiet
- Kleine kom
- Huishoudfolie
Bereiding Griekse koolsalade;
Omdat de Griekse koolsalade een nachtje in de koelkast moet trekken om het beste resultaat te krijgen, dien je de salade een dag van tevoren te maken.
- Snijd de stronk af van de witte kool en rasp deze.
- De geraspte witte kool in de vergiet doen en even onder de kraan afspoelen en af laten druipen.
- Uien in fijne dobbelsteentjes snijden en samen met de geraspte kool in een grote kom doen.
- Doe de suiker, zout, peper, olie en azijn in de kleine kom, roer even door en schenk hier vervolgens het mineraalwater (met toegevoegd koolzuurgas) toe. LET OP: het kan gaan bruisen.
- De suiker moet volledig opgelost zijn, waarna het mengsel over de salade gegoten kan worden
- Afdekken en een nachtje in de koelkast laten trekken
- Volgende dag vlak voor het opdienen het vocht afgieten en opdienen
Serveertip;
Deze Griekse koolsalade smaakt uitstekend bij gebarbecued vlees, maar kan ook prima gecombineerd worden met een aardappelgerecht of gebruikt worden voor een koud buffet. Doe er voor de verandering eens een wortel bij