Grieks

Tirokafteri met geroosterde knoflook


Ingrediënten;

  • 350 gr geroosterde rode paprika
  • 4 eetlepels geroosterde knoflook, gepureerd van 2 knoflookbollen
  • 1 theelepel hete chilisaus naar smaak
  • 120 ml versgeperst citroensap
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 1/8 theelepel gemalen witte peper
  • 250 gr feta, verkruimeld
  • 100 gr smeerkaas, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie

Voorbereiding;

Roosterde paprika’s tot ze zwart zijn en haal het velletje eraf en hak ze grof. Doe de Knoflookbollen in de oven en rooster ze op 170 gr 20 minuten

Bereiding:

  • Geroosterde rode paprika, geroosterde knoflook, hete chilisaus, citroensap, oregano en witte peper in een blender pureren. Feta en smeerkaas toevoegen en pureren.
  • Terwijl de blender draait langzaam olijfolie toevoegen tot deze is opgenomen en ingedikt. Afdekken en tot serveren in de koelkast bewaren.

Categorieën:Grieks, Mezedes

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.