Ingrediënten;
- 350 gr geroosterde rode paprika
- 4 eetlepels geroosterde knoflook, gepureerd van 2 knoflookbollen
- 1 theelepel hete chilisaus naar smaak
- 120 ml versgeperst citroensap
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1/8 theelepel gemalen witte peper
- 250 gr feta, verkruimeld
- 100 gr smeerkaas, op kamertemperatuur
- 4 eetlepels extra virgin olijfolie
Voorbereiding;
Roosterde paprika’s tot ze zwart zijn en haal het velletje eraf en hak ze grof. Doe de Knoflookbollen in de oven en rooster ze op 170 gr 20 minuten
Bereiding:
- Geroosterde rode paprika, geroosterde knoflook, hete chilisaus, citroensap, oregano en witte peper in een blender pureren. Feta en smeerkaas toevoegen en pureren.
- Terwijl de blender draait langzaam olijfolie toevoegen tot deze is opgenomen en ingedikt. Afdekken en tot serveren in de koelkast bewaren.