Grieks

Exochikon (slowcooking)


INGREDIENTEN 4 PERSONEN

  • 1 kg. lamsbout of lamsnek
  • 1 venkelknol
  • 2 winterwortels
  • 3 grof gesneden uien,
  • 1 knoflook bol
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel venkelzaadjes,
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 5 takjes verse thym
  • witte peper, zout naar smaak
  • 1/2 fles witte wijn.

Bereidingswijze;

Doe het lamsvlees in de braadslee. Meng de venkelzaadjes, mint, peper en zout met de olie en wrijf  het lamsvlees hier goed mee in. Doe de grof gesneden groenten, de los gebroken tenen knoflook erbij en verdeel de takjes thym over de ovenschaal. Doe de witte wijn erbij en zet dit een uur in de oven op 160 gr. Na het uur verlaag dan de temperatuur naar 140 gr en laat lekker 5 uurtjes door sudderen. Dit gerecht is ook erg makkelijk te bereiden in een buitenkeuken. Je hebt dan meer plaats om je citroenaardappelen in de oven te zetten.

Serveertips;

Doe het gezeefde braadvocht in een pan en verkruimel er een dikke plak Feta in en laat het inkoken tot het een mooie gladde saus is geworden.
Serveer in aardewerken kommen, met grof brood erbij, gebakken of citroen aardappelen en Griekse salade.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.