Grieks

Tigania, (tiganitó choirinó)


Ingrediënten;

  • 800 gr varkensvlees
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 uien
  • 2 knoflook tenen
  • 1 glas groentebouillon (250 ml)
  • 3 eetlepels mosterd
  • peper en zout
  • 1 glas rode wijn
  • 75 ml olijfolie
  • 1 glas water
  • evt. rasp van citroenschil.

Bereiding;

Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi het met zout. Bak het vlees in de olijfolie bruin en voeg de oregano en wat peper toe. De uien en knoflook erbij en even zachtjes laten meebakken. Afblussen met de rode wijn. De mosterd erbij, de groentebouillon en 1 glas water. Dit heel langzaam laten koken, minstens een half uur tot het vocht is opgenomen. Tot slot kan je er, naar smaak, nog wat citroenschil over raspen.

Serveer tip;

Lekker met frietjes en een Griekse salade en citroen aardappelen.

Advertenties

Categorieën:Grieks, Proteïnen, Varkensvlees

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.