Eigen recepten

Pittige kip kerrie met bloemkool rijst


Ingrediënten;

  • Een pond kipfilet,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 groene paprika,
  • 1 rode paprika,
  • 1 rode peper
  • 1 ui,
  • 125 gr champignons uit blik of gekookt,
  • bamboescheuten,
  • 1 komkommer,
  • 2 cm santen of  een half blikje kokosmelk,
  • kerrie madras (van toko),
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel trassie
  • 1/2 groentebouillon blokje
  • 2 cm verse gember,
  • 1/2 bosje koriander,
  • 1 theelepel komijn
  • 1 bloemkool

Kip kerrie-1

Voorbereiding;

  • Snij de paprika’s in grove reepjes,
  • Snij de champignons in plakjes en kook deze even met een groentebouillon blokje in olijfolie en een kopje water.
  • Snipper de ui in kwart maantjes.
  • Snij de komkommer in schuine reepjes en rasp de gember.
  • Hak de koriander fijn.
  • Snij de hele bloemkool ( ook de stam) fijn en doe die in de keukenmachine en hak ze zeer fijn.
  • Hak de rode peper fijn ( je kunt eventueel de pitjes verwijderen, minder pittig)
  • Marineer de kip in behoorlijk wat kerrie madras (10 minuten)

Bereiding;

Verwarm wat olie in de wok en fruit de uitgeperste knoflook en de rode peper.
Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ze 3 minuten, voeg de in stukjes gesneden paprika toe en bak 2 minuten even mee.
Voeg de santen en trassi toe en laat deze al roerend even smelten doe het water erbij en een eetlepel kerrie erbij. Daarna de rest van de kruiden erbij (en eventueel opnieuw kerrie naar smaak) breng de saus aan de kook. Zet intussen de bloemkool in een schaaltje 5 minuten in de magnetron op 800.
Doe de in stukken gesneden ui erbij en kook door tot de ui bijna gaar is. Vervolgens
de champignon schijfjes en de bamboescheuten erbij. Kook de saus nog even door tot alle ingrediënten goed warm zijn en de saus is ingedikt. Op het laatst kunnen de reepjes gesneden komkommer erbij en even mee verwarmen.

Serveer tips;

Doe een gedeelte van de komkommer reepjes in een schaaltje met natuur azijn en wat witte wijn azijn. Doe er wat peper bij en zet even weg in de koelkast. Lekker verfrissend.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.