Grieks

Vis in papyrusblad


Recept uitleg;

Hoewel het even wennen is met ons smaakpalet, biedt de Grieks Romeinse keuken verrassend lekkere recepten. Een van mijn favorieten is dit recept uit De re coquinaria van vis in papyrusblad. Je kunt het vergelijken met onze methode om vis en papillotte te bereiden.

 Ingrediënten
  • 4 vellen bakpapier
  • kooktouw
  • 4 flinke verse sardines, schoongemaakt
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels garum (vissaus)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 flinke theelepel gemalen komijn
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes polei (of neem in totaal 4 takjes munt als je geen polei kunt vinden)
  • 4 eetlepels walnoten
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.